Poznajcie Judytę Kaźmierczak

Dziś poniedziałek, więc tradycyjnie przedstawiamy Wam naszych przyjaciół, którzy wiele lat temu zmagali się z chorobą nowotworową. Poznajcie Judyta Kaźmierczak – śliczną, uśmiechniętą i energiczną studentkę. Kiedy miała dwa latka przeszła 20 cykli chemioterapii i walczyła z neuroblastomą.
Judytka, dziękujemy za Twoją historię i życzymy Ci samych pięknych dni

„Mam na imię Judyta, w tym roku kończę 22 lata. W 1998 roku zdiagnozowano u mnie nowotwór złośliwy Neuroblastoma w IV stopniu zaawansowania, zlokalizowany wewnątrz kanału kręgowego. Zostałam poddana operacji i przeszłam 20 cykli chemioterapii. W trakcie pobytu na oddziale byłam rehabilitowana, powoli powracały czynności ruchowe dolnych kończyn, ponieważ przed wykryciem choroby przestałam chodzić. Leczenie zakończyłam w maju 2000 roku. Jestem pod stałą opieką specjalistów. Studiuję na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, realizuję swoje pasje i cele. Chciałabym, żeby osoby, które przechodzą przez to traumatyczne przeżycie, nie poddawały się i wierzyły, że nie ma rzeczy niemożliwych!”