Historia naszej cudownej Madzi

Historie naszych podopiecznych każdego dnia motywują nas do pracy. Przez ostatnie 25 lat poznaliśmy setki niesamowitych dzieci, które dzielnie walczyły z chorobą nowotworową, a dziś są zdrowe. Pokazują nam, że warto walczyć o każdy dzień. A to dobro, którym zostały obdarowane przekazują dalej

Zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi doświadczeniami, Twoja historia również może stać się motywacją do walki dla tych, którzy w tej chwili walczą o zdrowie.

Poznajcie historię naszej cudownej Madzi:

„Mam na imię Madzia. Na oddział onkologiczny trafiłam, gdy skończyłam osiem miesięcy. Rozpoznano u mnie neuroblastomę III stopnia; guz umiejscowiony w kanale rdzenia kręgowego. Przeszłam dwie operacje usunięcia guza oraz 14 miesięcy chemioterapii. Niedługo skończę 20 lat. Studiuję pielęgniarstwo na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, z nadzieją, że kiedyś wrócę na oddział, nie jako pacjent, ale jako ktoś, kto będzie się mógł zająć innymi maluszkami. Póki co, odwiedzam małych pacjentów i ich rodziny jako wolontariuszka Fundacji Pomocy Dzieciom z Chorobami Nowotworowymi w Poznaniu, starając się nie tylko opowiedzieć, ale także i pokazać, że nawet z tak poważnej choroby jak nowotwór, można wyjść i spełniać swoje, małe i duże, marzenia”

Madziu, kochamy Cię bardzo